Pages

Sunday, 6 December 2009

SCORE 'A' : banyak membantu irfan




setiap kali kali cuti hujung tahun, kami selalu membeli buku-2 latihan untuk irfan bagi mengisi masa cuti, biasanya kami beli beberapa set untuk satu subjek, ya lah untuk mengelakkan kerja dah buat tapi kita tak sempat nak tanda buku.

tapi sekarang tidak perlu beli buku dan tak perlu tanda buku lagi, sebab kami dah berlanggan SCORE-A. satu program yang reka khas untuk pelajar sekolah rendah dan menengah. lebih-lebih lagi tahun ini irfan nak menghadapi UPSR dan PSRA.

irfan hanya perlu buka komputer dan sambungan internet, klik www.score-a.com.my masukkan user ID dan password. irfan ada banyak pilihan.

e-Topics : untuk latihan biasa. subjek UPSR [BI, BM, Math, Sc], setiap topik disediakan 3 set soalan bagi tahun 4,5 dan 6. BI mengandungi 18 topik [18x3x3=162 set], BM ada 25 topik [25x3x3=225 set], Math ada 11 topik [11x3x3=99 set], dan sains ada 7 toipk [7x3x3=63 set]. semua itu kita tak payah tanda, otomatik dapat markah setiap kali selesai buat latihan. dan markah akan terus dihantar ke handphone kita, senang kan.

e-Assessment : macam ujian bulanan, ada tiga tahap setiap subjek. pelajar mesti melepasi tahap satu untuk menyelesaikan ketiga-tiganya.

e-Trial Exam : persediaan akhir menjelang exam. BI ada 8, BM=8, Mt=6, Sc=6.

e-Past Year : bank soalan thn lepas sejak tahun 1993. wah banyak tu.

ANDA BERMINAT ??? hubungi ust arifin 012-2105104 atau emel arifin.aziz@gmail.com

harga ??? hanya RM 596/setahun untuk dua orang anak.
(promosi hingga akhir mac 2010)
cepat !!! masa terhad.





soalan-soalan lazim score-a

1. Apakah Score A Programme™?
Score A Programme™ adalah satu program interaktif yang komprehensif dan terbukti keberkesanannya untuk membantu para pelajar bersiap sedia dalam menghadapi peperiksaan dan mencapai kecemerlangan.


2. Apakah Pembelajaran Input?
"Pembelajaran Input" adalah proses memasukkan maklumat ke dalam sel-sel otak anda. Pembelajaran sekolah sama ada dengan menghadiri kelas di sekolah mahupun mengikuti kelas-kelas tambahan di pusat-pusat tuisyen, membaca, mengulang kaji dan menghafal merupakan "Pembelajaran Input". Terlalu ramai para pelajar menggunakan hanya "Pembelajaran Input", dan inilah punca utama mengapa mereka hanya mendapat pencapaian yang sederhana di dalam peperiksaan mereka. Untuk menyerlah di dalam peperiksaan, anda perlu "Pembelajaran Output" .


3. Apakah Pembelajaran Output?
Pembelajaran Output ialah suatu kaedah pembelajaran yang melatih para pelajar mengeluar dan menggunakan segala ilmu yang telah dipelajari di sekolah melalui latihan-latihan yang disediakan di Score A Programme.


4. Mengapa pelajar memerlukan Score A Programme™?
Score A Programme™ telah direka khas secara terperinci bagi menyediakan kepada para pelajar suatu kaedah pembelajaran yang sempurna untuk membantu mereka menghadapi peperiksaan. Dengan mengikuti Score A Programme™, para pelajar boleh menilai kemajuan dan prestasi akademik mereka sendiri dengan mudah dan lebih berkesan. Dengan ini, mereka boleh menilai sendiri tahap keupayaan, kesediaan dan kefahaman mereka tentang apa yang mereka telah pelajari di sekolah. Score A Programme™ memberi peluang kepada pelajar untuk membina keyakinan diri dan sikap positif


5. Kenapa eReport Card dalam Score A Programme™ penting?
eReport Card merupakan satu ciri yang MESTI ADA di dalam Score A Programme™. Ini adalah untuk memberi maklumat yang terkini kepada ibu bapa tentang kemajuan akademik anak-anak mereka, dan dengan ini ibu bapa dapat mengenalpasti setiap kelemahan dan kekurangan akademik anak-anak mereka sebelum menerima kad laporan sekolah anak-anak mereka. Ini akan membolehkan ibubapa memantau akademik anak-anak mereka dan mengambil langkah-langkah yang perlu untuk memperbaiki prestasi akademik mereka.


6. Apakah aras dan mata pelajaran yang terkandung dalam Score A Programme™?
Semua mata pelajaran yang diajar di sekolah kebangsaan terkandung dalam Score-A Programme™, dan meliputi setiap peringkat persekolahan, bermula dari Tahun 1 ke Tingkatan 3. Score-A Programme™ juga merangkumi semua mata pelajaran yang diajar di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina. Segala perisian Score-A Programme™ direka secara khusus untuk mengikuti kurikulum Kementerian Pendidikan, dan meliputi semua peringkat peperiksan kerajaan daripada UPSR dan PMR.


7. Adakah Score A Programme™ akan membebankan anak saya?
Tidak. Score A Programme bukan satu pengulangan kaedah Pembelajaran Input, dan dengan itu tidak akan membebankan anak anda.


8. Perlukah anak saya mengikuti Score A Programme™ jika sekarang ini dia juga menghadiri kelas tuisyen?
Perlu, kerana tuisyen adalah satu lagi kaedah Pembelajaran Input. Sebenarnya, Score A Programme™ merupakan pelengkap yang baik bagi kelas tuisyen anak anda.


9. Mengapakah Score A Programme™ hanya menumpu pada soalan dalam bentuk objektif?
Kerana Score A Programme™ menggunakan teknik Pembelajaran Output dan menguji para pelajar atas tahap pengetahuan dan kefahaman mereka menerusi dalam bentuk objektif.


10. Adakah bayaran yuran yang dikenakan untuk melanggani Score A Programme™ berpatutan?
Ya, Score A Programme™ adalah satu program yang mampu diguna oleh semua lapisan masyarakat dan sangat bermanfaat.
i. Harga Score A Programme™ berdasarkan "satu keluarga". Oleh itu, lebih ramai anak dalam satu keluarga, yuran pembayaran akan lebih murah.
ii. Score A Programme™ membenarkan setiap pengguna untuk berlatih dengan soalan peperiksaan yang tersedia berulang kali dengan tidak terhad, tanpa perlu membayar wang yang lebih. Program ini adalah berdasarkan konsep - "berlatih mencapai kesempurnaan"
iii. Score A programme™ memberi peluang kepada setiap pengguna ke tahap-tahap berlainan.

2

 
Design by Automotive | Bloggerized by Free Blogger Templates | Hot Deal